Logo of Team Belgium

120 golfspelers hadden er zin in op 4 oktober en gaven een paar van hun meest stijlrijkste swings ten beste in een zonovergoten Golf Château de la Tournette in Nijvel tijdens de Golf to Paris, waarbij bedrijventeams het tegen elkaar opnemen, bijgestaan door Belgische topgolfers, olympische atleten en topsporters. Door deel te nemen aan dit golfevent kunnen bedrijven zich associëren met de olympische thematiek en steunen zij de atleten van Team Belgium.  

Dit olympisch golfevent is het eerste van de drie fundraising evenementen van de ‘Road to Paris’ die het BOIC organiseert ten bate van de Team Belgium atleten op hun weg naar  de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad in 2024. Na een demonstratie van hun beste swings door topgolfster Manon De Roey en de jonge golftalenten Ryan Lundh en Hugo Duquaine volgden de 30 teams van meer dan 20 bedrijven die zich hadden ingeschreven voor het event, in hun voetsporen. De meeste teams telde drie spelers uit een bedrijf en een topsporter of olympiër. 

Tal van olympiërs en andere sportpersoonlijkheden waren ingegaan op de uitnodiging van Team Belgium om één van de teams te vergezellen.  

Gaston Roelants, Roger Moens, Jean-Michel Saive, Dominique Monami, Charlotte Devos, Alexandre De Saedeleer, Geert De Vlieger, Els Callens, Wesley Sonckzijn slechts enkele namen van olympiërs en topsporters die op 4 oktober deel uitmaakten van de verschillende teams.  

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC:  “Iedereen moet de krachten bundelen als ons land successen wil boeken op de Olympische Spelen. Studies tonen aan dat de investeringen in topsport een belangrijke factor voor succes zijn. Niet alleen budgetten, maar alle vormen van inbreng of aanmoedigingen zijn nuttig. Ik ben dan ook blij dat zo veel teams, én hun supporters, hier vandaag aanwezig waren in het Golf Château de la Tournette.”   

Team Belgium wil hierbij iedere golfer, elk bedrijf en iedere supporter hartelijk danken voor al het enthousiasme en de inzet !  

De Golf to Paris, een samenwerking met Golf Château de la Tournette in Nijvel en de Koninklijke Belgische Golf Federatie, vormt het eerste luik van de Road to Paris.