Logo of Team Belgium

Terwijl Parijs zich opmaakt voor de start van de Olympische Spelen, brengt het Sportimonium de magie van de Olympische Spelen naar Hofstade met een bijzondere zomerexpo.

In de museumtuin van het domein worden sportieve taferelen tot leven gebracht met behulp van Playmobil-figuurtjes. Jong en oud kunnen genieten van fascinerende verhalen en avontuurlijke schattenjachten. 

Gebouwd voor Goud, zo heet de nieuwe expo van Sportimonium die zopas van start is gegaan. Het is een ode aan de Olympische Spelen, die deze zomer al voor de derde keer in Parijs zullen plaatsvinden. Ter ere van deze historische gebeurtenis, zet het Sportimonium haar olympisch erfgoed in de kijker met een nieuwe tentoonstelling. Voor deze speelse en interactieve expo werd er een pop-up route aangelegd in de museumtuin, waar bezoekers gekende sportieve taferelen in Playmobil kunnen bewonderen en de verhalen achter deze taferelen kunnen ontdekken. Daarnaast kan je er kennis maken met een bijzondere Belgische olympiër. Wie dat is, houden we graag nog even geheim.  

Sportimonium-directeur Wim Seghers, is alvast tevreden met het resultaat: "Met 'Gebouwd voor Goud' willen we de Olympische Spelen op een unieke en aantrekkelijke manier tot levend brengen. Sportverhalen vertellen op verrassende en boeiende manieren zit in ons DNA. En dankzij de Playmobil-diorama’s van onze partner Ben De Praetere, en een interactieve schattenjacht, zullen zowel jong als oud zich hier amuseren op deze expo. 

De expo is de hele zomer lang gratis te bezoeken. Wie meer info wil, kan vanaf 1 juli terecht op de vernieuwde website van het museum: www.sportimonium.be