Logo of Team Belgium

201 km en 180 lopers in de kleuren van Belfius en van Team Belgium om de Olympische vlam van stad tot stad te dragen tot in het Rio House in Oostende.
Eindelijk staan ze klaar, met opgepept moreel en vastbesloten om zo veel mogelijk medailles naar ons land te brengen. Om op hun manier de 110 atleten van de Belgische delegatie naar de OS van Rio 2016 aan te moedigen, wilden 180 medewerkers van Belfius zich als het ware ook in het zweet werken om symbolisch de Olympische Vlam van stad naar stad te lopen, van Brussel tot het Rio House van Team Belgium op het strand van Oostende. Ze vertrokken aan het beeld van Manneken-Pis, die trots de officiële tenue van de atleten van Team Belgium droeg.

Als jarenlange partner van het BOIC steunt Belfius de 110 atleten die van 5 tot 21 augustus de Belgische kleuren zullen verdedigen op de OS van Rio 2016. Om hen aan te moedigen, zijn zowat 180 medewerkers van Belfius de uitdaging aangegaan om de Olympische Vlam van stad tot stad te dragen, nl. van Brussel tot in het Rio House, het officiële supportersdorp op het strand van Oostende. Een symbolisch startpunt voor deze aflossingsloop: Manneken-Pis, vlakbij de Grote Markt, die voor de gelegenheid getooid was in de officiële outfit van Team Belgium. De aankomst is voorzien op 5 augustus op het strand van Oostende, aan het eind van een parcours van 201 km doorheen 19 steden of gemeenten en evenveel Belfius kantoren die werden gekozen als aflossingspunt om de vlam door te geven aan één van de volgende lopers.

Bij de aankomst in Oostende wordt de Olympische Vlam onder meer toevertrouwd aan de Olympische kampioenen Gaston Roelants (gouden medaille op de 3000m steeple op de OS van Tokio in 1964), Harry Van Barneveld (Judo - brons, Atlanta, 1996), Gella Vandecaveye (Judo - zilver, Atlanta, 1996 en brons, Sydney, 2000) en Lionel Cox (zilveren medaille, karabijnschieten, op de OS van Londen in 2012). Vervolgens hebben twee kinderen uit de streek de eer om de grote Olympische vlam aan te steken die het Rio House Team Belgium de hele avond van 5 augustus zal verlichten tijdens de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen van Rio 2016.


Meer informatie 
Ulrike Pommee : ulrike.pommee@belfius.bepress@belfius.be, 02 222 02 57 
www.belfius.com