Logo of Team Belgium

Van 10 tot 21 februari vindt in het Sloveense Pokljuka het WK biatlon plaats. België hoopt op top vijftien in de aflossing en in de individuele wedstrijd van Florent Claude.

De Belgische delegatie heeft zich voorbereid in het Oostenrijkse Obertilliach, "in optimale omstandigheden" aldus de omkadering. Florent Claude, Thierry Langer, Tom Lahaye-Goffart en César Beauvais verdedigen de Belgische kleuren bij de mannen. Beauvais neemt alleen deel aan de aflossing (20 februari). Het team denkt dat België mag hopen op een top vijftien in de aflossing. 

In de individuele competitie hoopt Florent Claude eveneens bij de beste vijftien te eindigen. Langer wil graag zijn beste klassement van het seizoen verbeteren. Dat was een 32e plaats in Kontiolahti. 

Bij de vrouwen nemen Lotte Lie en Rieke De Maeyer deel aan de individuele wedstrijden. Lie hoopt zich te kwalificeren voor de finale van de sprint. 

Het WK start woensdag met een gemengde aflossing. Claude, Langer, Lie en De Maeyer vertegenwoordigen België. Wie Lotte zal vergezellen in de Single-Mixed-Relay (18 februari), wordt tijdens het WK beslist. In de enige gelijkaardige wedstrijd waar België aan deelnam, deze winter in Oberhof, pakten Lie en Claude de 12e plaats op 25 deelnemende landen.

Belga