Logo of Team Belgium

De Belgische bobsleevrouwen An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts zijn na afloop van de vierde en tevens laatste run in de tweemansbob bij de vrouwen op de vijftiende plaats geëindigd.

In het Yanqing National Sliding Centre op de Winterspelen van Peking zetten ze in de eerste run in 1:02.08, de zeventiende tijd op de tabellen. Run 2 was met 1:02.12 net iets trager, maar door foutjes en daardoor ook tragere tijden bij de concurrentie leverde hen dat wel een twaalfde plaats op.

In run 3 lukten ze zaterdag een chrono van 1:02.11, goed voor een twaalfde stek en een veertiende plaats in de tussenstand. De vierde run eindigden ze met een tijd van 1:02.27. Daardoor eindigden ze in de eindstand op een vijftiende plaats.

Het goud was voor Laura Nolte en Deborah Levi,  het ziiver voor Mariama Jamanka en Alexandra Burghardt, het brons was voor Elena Meyers Taylor en Sylvia Hoffman.

Voor de Belgian Bullets was het de vierde keer op rij dat ze op de Spelen staan.

Op de Spelen van 2018 in PyeongChang stuurde An Vannieuwenhuyse haar tweemansbob naar een 12e plaats, toen nog met Sophie Vercruyssen.

Sara Aerts werkt in Peking haar laatste race af in een bobslee. In PyeongChang eindigde de voormalige meerkampster met Elfje Willemsen op de 11e plaats.

Het beste resultaat werd vier jaar eerder bereikt op de Olympische Winterspelen van Sotsji. In 2010 in Vancouver was er bij het olympisch debuut een veertiende plaats voor Willemsen en remster Eva Willemarck, nadat het project slechts enkele jaren eerder was gestart.

Belga