Logo of Team Belgium

Morgen komen de Belgian Bullets in actie voor de eerste twee runs van de tweemansbobcompetitie voor vrouwen. Die vindt net zoals het skeleton en rodelen plaats in het Yanqing National Sliding Centre.

Een uitdagende baan, maar er liggen vooral ook mogelijkheden voor de Bullets: “Omdat de baan zo technisch uitdagend is en we op training een goed gevoel hebben, is een plek in de top 10 realistisch", geeft stuurvrouw An Vannieuwenhuyse aan.

Daarmee willen ze beter doen dan vier jaar geleden in PyeongChang. In Zuid-Korea zette An Vannieuwenhuyse met haar toenmailige partner, Sofie Vercruyssen een 12de plek neer. Remster Sara Aerts, werd 11de met Elfje Willemsen.

Morgen neemt Sarah Aerts een laatste keer plaats in de Belgische tweemansbob. Op 38-jarige leeftijd zet de voormalige meerkampster een punt achter haar carrière. Ook An Vannieuwenhuyse bekijkt na de Spelen haar toekomst. “Een olympisch diploma (een plaats in de top 8) halen zou me kunnen overhalen om nog even door te gaan”, besluit ze.