Logo of Team Belgium

Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts sloten de eerste dag van de olympische bobsleecompetitie af op de 15e plaats. Om de gewenste toptiennotering te behalen, moeten ze zaterdag in de twee laatste runs 17 honderdsten van een seconde goedmaken.

An Vannieuwenhuyse was vrijdag erg tevreden over de eerste twee runs met Ruby in het Yanqing National Sliding Centre. "Ik heb een superpositief gevoel", zei ze."Ik ben heel blij met de kwaliteit van de twee runs. Hier kunnen we verder op bouwen." 

"Er zaten in de eerste run wel wat foutjes", vervolgde Vannieuwenhuyse. "Ik was misschien een beetje verrast door de snelheid bij de start, met foutjes in de eerste twee bochten tot gevolg. Maar de tweede run was supermooi. Alles ligt nog op een zakdoek. We kunnen nog heel wat opschuiven in de stand."

De Belgian Bullets zijn zaterdag van plan om "meer risico" te nemen. "Vandaag hebben we gekozen voor een vrij veilige set-up", zo klonk het. "We genieten ervan om hier te staan en we tonen ook dat we dat verdienen", stelde An Vannieuwenhuyse. "Welk resultaat we hier behalen, hebben we niet helemaal zelf in de hand. Dat hangt ook af van de prestaties van de concurrenten."

"Na mijn slipper van eergisteren op training had ik geen extra stress bij de start. Ik had er alle vertrouwen in en ga met een heel goed gevoel slapen", was ook Sara Aerts positief. "Als we deze lijn kunnen doortrekken, kunnen we hier een mooi resultaat neerzetten."

Belga