Logo of Team Belgium

Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts zijn zaterdag op de 15e plaats geëindigd in de olympische bobsleecompetitie. "Ik ben ongelooflijk trots op het gevecht dat we geleverd hebben", reageerde An Vannieuwenhuyse na afloop van de twee laatste runs in het Yanqing National Sliding Centre.

De Belgian Bullets mikten op een plek in de top tien en droomden van een olympisch diploma (top acht), maar dat bleek te hoog gegrepen.

"We hebben toch getoond dat we onze plaats hier verdienen", aldus Vannieuwenhuyse. "Qua starttijden tonen we echt wel dat we op niveau zijn.

De eerste drie runs presteerden de Bullets erg constant, de vierde run was een stukje trager. "Vandaag hebben we wat gegokt met onze set-up, met iets snellere runners. Daardoor heb je minder controle in de baan", stelde Vannieuwenhuyse.

"Het heeft niet voor de gewenste resultaten gezorgd. Ik had liever afgesloten met een vierde toprun, maar ik heb iets te veel foutjes gemaakt."

De Belgian Bullets stonden voor de vierde keer op rij op de Spelen, maar de toekomst van het project oogt bij gebrek aan vers bloed onzeker. Vannieuwenhuyse, die begin maart haar 31e verjaardag viert, weet nog niet of ze doorgaat.

"Het is niet slim om vlak na deze competitie daarover te beslissen. Het hangt een beetje af van de kwaliteit van de nieuwe remsters die zich hopelijk nog bij ons project zullen aansluiten."

De 38-jarige Aerts zat zaterdag voor het laatst in een bobslee. "Ik ben trots op wat we hier gepresteerd hebben. Toen ik uit de slee stapte, besefte ik dat het mijn allerlaatste run was. Maar ik moet het allemaal wat laten bezinken. Ik heb totaal nog geen idee wat ik in de toekomst ga doen", stelde Aerts, die ook deelnam aan de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang en de Zomerspelen van 2012 in Londen (als meerkampster).