Logo of Team Belgium

Camille Laus leeft vol verwachting toe naar haar eerste Olympische Spelen. Zowel met de Belgian Cheetahs als in de mixed relays hoopt ze zich te tonen in Tokio.

"Natuurlijk zou een individuele kwalificatie ook leuk geweest zijn, maar op dit moment kan ik het best mijn ding doen in de aflossing en het is prettig dat dit zowel in de mixed als met de Cheetahs mogelijk is", zegt ze in Mito, waar een groot deel van de Belgische delegatie zich voorbereidt op de Spelen.  Laus, de vriendin van Kevin Borlée, kende net als de andere specialisten van de baanronde een eerder teleurstellend seizoensbegin. Maar ook voor haar geldt dat de topvorm in aantocht is.

"Ik voel echt dat de vorm terugkeert en vanmorgen nog (zondag, red) had ik op training een heel goed gevoel. Ik heb er vertrouwen in. Ik denk dat ik goeie aflossingen kan lopen." Op 30 juli komt de Doornikse een eerste keer in actie in de reeksen van de 4x400 meter mixed. Ze kan er begrip voor opbrengen dat haar olympisch debuut achter gesloten deuren zal verlopen gezien de strikte coronabeperkingen. "Het blijven de Olympische Spelen en voor mij primeert de competitie en die wordt op de piste gehouden. Ik bekijk het eerder positief dan negatief."

Belga