Logo of Team Belgium

De Belgian Cheetahs eindigden zondag op het WK atletiek indoor in het Servische Belgrado op de zesde plaats in de finale van de 4x400 meter. Het kwartet uit Jamaica snelde naar goud.

Hanne Claes, Naomi Van Den Broeck, Imke Vervaet en slotloopster Camille Laus konden helaas niet stunten en klokten af op  3:33.61.

"Ik kon de trein niet volgen", analyseerde Hanne Claes. "Als we de kopgroep hadden kunnen volgen, hadden we een andere race gehad."

"Als je eenmaal achterop geraakt in een WK-finale kan je niet meer terugkomen, tenzij ze vallen", voegde Camille Laus toe. "Het hoort bij de sport. Het was sowieso een geweldige ervaring."

Naomi Van Den Broeck deelde die visie. "Ik startte beter dan in de reeksen, maar de tweede helft van de race was niet zoals ik had gewild. Je moet het positieve onthouden en eraan werken."

Imke Vervaet stak, net als haar drie teamgenoten, haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Het was niet zo goed als we hadden gehoopt. We zijn teleurgesteld door de tijd, we hadden bij de anderen moeten blijven in de race. We groeien nog steeds. We zaten vandaag in de finale. Maar op een dag zullen we een medaille pakken."

Belga