Logo of Team Belgium

De Belgian Cheetahs, op de Spelen in Tokio zevende op de 4x400 meter, dromen van meer. "Een medaille op een groot kampioenschap zou een mooie beloning zijn", vertelde Cynthia Bolingo donderdag op de BOIC-stage in Belek. "We werken daar hard voor en ik hoop echt dat al dat harde werk op een dag loont. Tenslotte zijn het toch de medailles die het palmares van een atleet kleuren."

"Ik denk dat we individueel allemaal nog groeimarge hebben", is kapitein Camille Laus hoopvol. "Bovendien zijn er heel wat jongeren die op de deur komen kloppen.  Onze recente resultaten inspireren de jeugd. Een land als Polen heeft makkelijk tien atleten die aanspraak kunnen maken op een plaats in het team. Terwijl wij in de reeksen al het volle pond moeten geven, kunnen zij hun beste atleten sparen voor de finale. Ik ben ervan overtuigd dat wij dat in de nabije toekomst ook zullen kunnen doen."

In 2022 staan op korte tijd een WK (15-24 juli in Eugene) en een EK (15-21 augustus in München) op het programma.
"Het is nu nog te vroeg om te zeggen of we één van beide kampioenschappen prioriteit gaan geven", zegt Laus. "'Veel zal afhangen van wie zich voor de individuele nummers plaatst; Het is een discussie de we op het gepaste moment zullen voeren."

Belga