Logo of Team Belgium

Belgian Cycling zal de truitjes waarmee de Belgische ploeg woensdag op het WK wielrennen in eigen land de gemengde aflossing afwerkt, veilen. Op die manier wil de Belgische wielerbond de gelijkheid tussen beide geslachten in de kijker zetten.

Woensdag staat op het WK wielrennen de gemengde aflossing in de tijdrit op de agenda, een etappe van in totaal 44,5 kilometer tussen Knokke-Heist en Brugge. Shari Bossuyt, Jolien D'hoore en Lotte Kopecky zijn de Belgische vrouwen die in actie komen. Victor Campenaerts, Ben Hermans en Yves Lampaert zijn aan zet bij de mannen.

Hun shirts zullen na afloop geveild worden. De opbrengst gaat naar Plan International België, een organisatie die werk maakt van gelijke kansen voor meisjes en respect voor kinderrechten. "We streven naar nog meer gendergelijkheid in de wielersport", klinkt het bij Belgian Cycling. "We hebben al een lange weg afgelegd op dit gebied maar zijn er ons van bewust dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Historisch is het zo gegroeid dat meer jongens aan wielrennen doen maar wij willen ook veel meer meisjes op de fiets. Met de veiling willen we de gendergelijkheid verder in de verf zetten."

(Belga)