Logo of Team Belgium

De Belgische korfballers hebben de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham zondag afgesloten met een zilveren medaille. In de finale verloren ze met 23-12 van eeuwige rivaal Nederland.

"Op de World Games een zilveren medaille, dat is heel mooi", vertelde bondscoach Detlef Elewaut na afloop. "We hadden natuurlijk gehoopt om die finale iets spannender te maken, ook al weten we dat het moeilijk is tegen Nederland. We hebben een heel mooi toernooi gespeeld en dat moeten we meenemen." De Belgian Diamonds versloegen zaterdag in de halve finale Taiwan na een spannend duel met 19-18. "Zij zaten op zich niet zo goed in het toernooi en we hadden gehoopt op een makkelijkere zege, maar we zijn toen enorm diep moeten gaan. Maar je ziet vandaag dat er heel veel vermoeidheid was bij de spelers. Dat hebben we moeten bekopen. Dat neemt niet weg dat Nederland nog een niveau hoger is dan wij. Het zijn allemaal profs. Maar als wij allemaal goed voorbereid en voldoende uitgerust zijn, moeten we ook tegen hen iets kunnen neerzetten."

Korfbal staat sinds 1985 op het programma van de Wereldspelen. Nederland won alle edities die sindsdien plaatsvonden. Telkens was België de verliezende finalist, behalve in 2017. Toen verloren de Belgian Diamonds in de halve finales verrassend van Taiwan en moesten ze in het Poolse Wroclaw vrede nemen met brons.

Belga