Logo of Team Belgium

Belgian Mountains, de tv-spot die het BOIC maakte naar aanleiding van de Olympische Spelen in Sotsji in 2014, heeft indruk gemaakt tijdens de 33e editie van het Internationaal Sportfilmfestival FICTS in Milaan. Van 26 oktober tot 2 november vond daar de finale plaats van de 17 festivals van de FICTS (Internationale Federatie voor Sportfilm en -televisie). De tv-spot kreeg er de hoogste onderscheiding: de Erekrans.


‘Belgian Mountains’, een concept van het agentschap BBDO, gecreëerd door Arnaud Uyttenhove, viel eerder al in de prijzen tijdens het Europese Sportfilmfestival van Brussel, georganiseerd door Panathlon Wallonie-Bruxelles. Daar kaapte de spot de eerste prijs weg in de categorie ‘Sport en technologie’.

Philippe Housiaux, de voorzitter van Panathlon Wallonie-Bruxelles, en Jean-Pierre Brouhon, de directeur van het Europese Sportfilmfestival van Brussel, overhandigden op maandag 14 december de prijs aan Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het BOIC tijdens de raad van bestuur.

Team Belgium is bijzonder trots op deze internationale onderscheiding. ‘Belgian Mountains’ zal over de hele wereld worden getoond en de schoonheid van de Belgische sport promoten.

Bekijk hier de tv-spot ‘Belgian Mountains’: https://youtu.be/f76PQbNAaPE

Meer info op www.panathlon.be of www.facebook.com/BXLSportsFilmFestival/