Logo of Team Belgium

In het kader van de Belgian Olympic Academy (BOA) gingen de 17 deelnemers van deze editie op reis naar de Olympische hoofdstad Lausanne in Zwitserland. Dit driedaagse verblijf stelde de deelnemers in staat elkaar beter te leren kennen, en zich te laten onderdompelen in de werking van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en die van twee internationale federaties.

In het nieuwe IOC-gebouw, dat in juni 2019 werd ingehuldigd, konden de BOA’ers vaststellen hoe de Agenda 2020 wordt toegepast. De kantoren van het IOC zijn inderdaad de duurzaamste ter wereld.

De BOA’ers werden in Lausanne verwelkomd door IOC-secretaris-generaal, Christophe de Kepper.
Joëlle Simond, IOC-verantwoordelijke van de Informatiedienst NOC’s, lichtte de algemene werking van het IOC toe. Jacqueline Barrett, adjunct-directeur van het departement 'Olympische Kandidaturen' , lichtte het beleid toe over de aanduiding van de gaststad voor volgende edities van de Olympische Spelen. Tot slot onthulde Laurent Van Rossom, juridisch adviseur van het IOC, de verschillende kwesties met betrekking tot onder andere televisierechten en de Rule 50.

Op de programma stond ook een bezoek aan 2 internationale federaties, de ruiterfederatie en de boogschutters federatie. Daar werd van gedachten wisselen met respectievelijk Ingmar de Vos, voorzitter van de International Equestrian Federation (FEI) en lid van het IOC, en met Tom Dielens, secretaris-generaal van de International Archery Federation (World Archery).

Ingmar de Vos en Tom Dielens namen trouwens deel aan de allereerste editie van de Belgian Olympic Academy, die vond plaats in 1993.

Volgende afspraak met de Belgian Olympic Academy is begin april in Genk.