Logo of Team Belgium

De Belgian Tornados plaatsten zich vrijdag in Tokio voor de finale van de 4x400 meter, hun vierde olympische finale op rij. Ze zagen wel Jonathan Borlée geblesseerd uitvallen, maar blijven geloven in een medaille zaterdag.

"Al na 200 meter voelde ik dat het gedaan was met mijn hamstring, maar ik heb mij opgeofferd voor het team", vertelde Jonathan Borlée.

"Hopelijk wordt dat beloond. We staan alvast in de finale." Kevin Borlée werd gespaard in de reeksen, maar lijkt ondanks hamstringklachten inzetbaar in de finale

"Kevin is in orde", zegt zijn tweelingbroer. "Met nog één dagje extra moet hij topfit zijn, denk ik. Een medaille is speelbaar."

Dylan Borlée bedankte zijn broer. "Het doel is bereikt. We mogen blij zijn dat 'Jo' gevochten heeft voor ons, terwijl hij pijn had", luidde het.

"Wat een 'warrior' is dat toch. Zonder dat voorval hadden we nog sneller kunnen lopen, en het was nu al een mooie chrono. Ik denk dat we morgen met Kevin erbij nog harder zullen gaan. Het Belgisch record zit erin."

Ook de jongste van de drie broers Borlée is niet honderd procent. "Eerlijk gezegd had ik zelf ook een beetje schrik om de finish niet te halen omdat ik ook met veel spanning op mijn spieren zit, maar mijn lichaam heeft het gehouden en dat zal in de finale ook wel lukken."

Alexander Doom was startloper op zijn eerste Spelen. "Ik ben blij dat ik mocht starten en geloof dat er in de finale veel mogelijk is", zei de West-Vlaming. "Het was wel de bedoeling dat ik vandaag voluit ging en morgen niet meer moest lopen, dus ik zit redelijk op mijn limiet. Maar we gaan ervoor."

Jonathan Sacoor daarentegen zit nog niet op zijn limiet. "Bij mij zit er nog redelijk veel in de tank", bevestigde hij. "In de individuele 400 meter ben ik op mijn honger blijven zitten, dus morgen wil ik iets rechtzetten. We zijn enorm hongerig naar die medaille en willen in de finale iets fantastisch laten zien. Kevin Borlée blijft Kevin Borlée. In een olympische finale loopt die iedereen eraf."

Belga