Logo of Team Belgium

Met zeven schaatsers doet België mee aan de International Invitation Cup shorttrack, die het komend weekend in Heerenveen wordt gehouden. De wedstrijd vormt de ouverture van een seizoen waarin als gevolg van Covid-19 nog veel onduidelijk is.

Naast Hanne en Stijn Desmet, die al enige jaren in Heerenveen met de Nederlandse selectie mee trainen, zijn dat Alexandra Danneel, Gert-Jan Goeminne, Ward Pétré, Rino Vanhooren en Adriaan Dewaghtere.

De wedstrijd, met deelnemers uit Frankrijk, Polen, Letland en Israël, vindt onder strikte coronabeperkingen plaats. Zo worden alle schaatsers en begeleiders voor aanvang en na afloop van de driedaagse getest.

"Zoals we met elkaar en onze contacten omspringen kan mijn inziens deze wedstrijd prima", zegt bondscoach Pieter Gysel. "Alle teams worden uit elkaar gehouden. Team België doet al vast niet aan bubbelen." Dat wil zeggen dat contact tussen de teamgenoten zoveel mogelijk wordt gemeden en dat zo vaak mogelijk, ook tijdens de training, mondkapjes worden gedragen. 

Belga