Logo of Team Belgium

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de officiële outfit bepaald die het TEAM BELGIUM en het PARALYMPIC TEAM BELGIUM zullen dragen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het is reeds de 4de keer dat het Belgisch Olympisch Team kiest voor Ambiorix. Na Sydney (2000), Athene (2004) en London (2012), kan Ambiorix nu ook Rio (2016) op zijn palmares schrijven.

Voor de mannelijke atleten werd een grijze sneaker ontwikkeld met enkele unieke details. Zo zijn bijvoorbeeld de vijf veterogen gemaakt in de kleuren van de vijf Olympische ringen. De dames krijgen de keuze tussen een lichtgrijze variant van deze sneaker of een elegante damespump met ook daarop het leuke detail van de gekleurde ringen.

“Tijdens de openingsceremonie moeten de atleten urenlang rechtstaan. Het is daarom van groot belang dat hun schoenen uiterst comfortabel zijn, zodat ze de volgende dagen in topvorm topprestaties kunnen afleveren. Dat Ambiorix dit comfort kan koppelen aan een modern design is één van de voornaamste redenen dat het BOIC opnieuw voor Ambiorix heeft gekozen. En uiteraard zijn we als laatste Belgische schoenfabrikant zeer fier om met onze schoenen een bijdrage te kunnen leveren aan de Belgische top in de sportwereld op een prestigieus sportevenement als de Olympische Spelen ”, vertelt CEO Peter Vavedin.

Over Ambiorix

In 1895 begon Louis Steyns een schoenmakerij in Verviers en deze werd in 1907 overgebracht naar Tongeren om uit te groeien tot de meest vooraanstaande schoenenfabrikant van België. In de jaren zeventig overleefde Ambiorix de West-Europese crisis in de schoenensector door vast te houden aan kwaliteit en produceert op de dag van vandaag nog steeds jaarlijks bijna 100 000 paar schoenen in zijn fabriek te Tongeren. Sinds 2007 runt de familiale groep Vavedin het bedrijf en geeft Ambiorix een nieuwe impuls waarbij kwaliteit, draagcomfort en design centraal blijven staan.

www.ambiorix.be