Logo of Team Belgium

België, vertegenwoordigd door de duo's Dries Koekelkoren/Tom van Walle (nr. 4) en Martijn Colson/Dennis Deroey (nr. 14) is derde geworden op de CEV Continental Cup beachvolleybal in Baden (Oostenrijk).

Het Oostenrijkse paar Martin Ermacora/Moritz Pristauz (nr.1), dat moest aantreden tegen Deroey en Colson, had forfait gegeven. Daarmee startten de Belgen al met een overwinning op de teller. Dries Koekelkoren en Tom van Walle verloren hun wedstrijd tegen Robin Seidl en Philipp Waller (nr. 6) met 21-14 en 24-22 in 41 minuten. Beide duo's speelden dus een tweede wedstrijd. Die eindigde met een overwinning van de Belgen in 2 sets (21-19, 21-14).

Zaterdag had België zich al verzekerd van een plaats in de top 5, hetgeen recht geeft op een startplaats voor het derde en laatste kwalificatietoernooi voor e Spelen in Tokio. Dit toernooi vindt plaats van 23 tot 26 juni in Den Haag. 

De CEV Continental Cup in Baden is één van de laatste officiële kwalificatietoernooien voor de Spelen in Tokio. Alle nationale federaties worden er vertegenwoordigd door twee duo's.

(Belga)