Logo of Team Belgium

Zondag verzamelden zo’n 3000 sportievelingen en supporters in de Hippodroom van Watermaal-Bosvoorde voor de Run to Rio, een marathlon georganiseerd door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). 

In een unieke olympische en Braziliaanse sfeer namen zo’n 1500 lopers van 300 bedrijventeams deel aan deze marathlon. Vijf lopers per team losten elkaar af om samen de afstand van een marathon, (42,195 km) af te leggen. Op dit evenement, dat een officiële bijeenkomst is voor de Belgische Olympiërs, zijn ook een 130-tal olympische atleten aanwezig waaronder Tia Hellebaut, Gaston Roelants, Frédéric Xhonneux, Ulla Werbrouck, Evi Van Acker, Hans Van Alphen, Kim Gevaert en Marie-Isabelle Lomba. Met dit initiatief willen het BOIC en het VBO de Belgische Olympische atleten niet alleen moreel, maar ook financieel steunen. Deze fundraising bracht 400.000 euro op. Met deze financiële steun vanuit de privésector zal het BOIC er alles aan doen om de Belgische atleten in de best mogelijke omstandigheden naar multidisciplinaire competities te sturen. Concreet gaat de opbrengst van ‘Run to Rio’ naar de organisatie van multidisciplinaire trainingsstages, het steunen van ploegsporten en samengestelde teams, organisatie en logistiek voor de delegaties, medische begeleiding van atleten, coaching, ...

Bedrijven lopen voor Team Belgium

Bedrijven en atleten hebben veel gemeen. Keuzes maken, risico’s nemen, competitief zijn, overwinningen vieren of tegenslagen verwerken. Zowel voor bedrijven als atleten zijn deze uitdagingen dagelijkse kost. Of het nu gaat om de eindstreep of de eindcijfers, beiden handelen met dezelfde missie voor ogen: doelgericht vooruit.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “Iedereen moet de krachten bundelen als ons land successen wil boeken op de Olympische Spelen van Rio in 2016. Studies tonen aan dat de investeringen in topsport een belangrijke factor voor succes zijn. Niet alleen budgetten, maar alle vormen van inbreng of aanmoedigingen zijn nuttig. Ik ben dan ook blij dat zo veel teams, én hun supporters, vandaag afgezakt zijn naar de Hippodroom.”

Pieter Timmermans, VBO topman, benadrukt het belang van een goede ondersteuning van de Belgische atleten: “Winnen doe je nooit alleen. Wij vinden het uitermate belangrijk dat we samen met het team ‘VBO–sectorfederaties’ de teams van onze Belgische topatleten kunnen ondersteunen met een aantal gerichte acties en campagnes met het oog op topprestaties in Rio. Ik wil alle bedrijven en organisaties die vandaag hebben deelgenomen bedanken voor hun steun.”