Logo of Team Belgium

De wedstrijdsinglets van de Belgische atleten op het succesvolle EK indooratletiek van begin deze maand in het Poolse Torun worden geveild voor het goede doel.

Met de actie 'Belgian Athletes For Charity' willen de Belgische atleten iets terugdoen voor de fans en tegelijkertijd een bedrag inzamelen voor het goede doel. "De mix tussen gevestigde waarden en jonge talenten maakte van Team Belgium een hechte groep. De gesprekken tussen de atleten gingen daardoor over meer dan alleen hun wedstrijden of prestaties. We wisselden ook veel creatieve ideeën uit. Op die manier kwamen we op het idee om een veiling voor het goede doel te organiseren, om onze dankbaarheid te tonen om in deze moeilijke tijden België te mogen vertegenwoordigen", klinkt het in de mededeling.

De veiling op de website 2ehands.be loopt nog tot zondag 18 april. "Iedereen kan een bod uitbrengen op een (gewassen) wedstrijdsinglet mét gehandtekend borstnummer van de Belgische atleten. Na het afsluiten van de veiling stort de hoogste bieder het geboden bedrag aan een goed doel naar keuze, op voorwaarde dat het goede doel erkend is door de Koning Boudewijnstichting. Daarna krijgen de bieders hun prijs toegestuurd. Alle erkende goede doelen kan je terugvinden op goededoelen.be."

De Belgische delegatie kan terugblikken op het meest succesrijke EK indoor ooit. Ons land behaalde in Polen liefst vijf medailles, voordien werd er nooit beter gedaan. Nafi Thiam en Noor Vidts veroverden goud en zilver in de vijfkamp. Elise Vanderelst won de 1500 meter, Thomas Carmoy pakte brons in het hoogspringen en Isaac Kimeli liep naar zilver op de 3000 meter. Met die vijf plakken sloot België mooi af op de vierde plaats in de medaillestand.

Belga