Logo of Team Belgium

De Belgische hockeybond (KBHB) heeft zijn zinnen gezet op de organisatie van het EK van 2023. De federatie hoopt het toernooi naar Waver te kunnen halen, dat weldra normaal over een nieuw hockeystadion zal beschikken dat aan alle internationale normen voldoet.

"We moeten onze kandidatuur voor 21 juli inleveren bij de Europese hockeybond (EHF)", vertelt Serge Pilet, secretaris-generaal van de KBHB. "Daarom wachtten we met spanning de officiële bevestiging af voor de bouw van het hockeystadion in Waver, waarvoor de regionale autoriteiten donderdag het licht op groen zetten. We weten niet welke andere landen kandidaat zijn voor het EK 2023. De naam van Parijs circuleert, waar het EK als test zou dienen voor de Olympische Spelen het jaar nadien. De EHF zal ten laatste tijdens het EK 2021 in Amstelveen de knoop doorhakken, maar de kans bestaat dat de beslissing eerder valt."

België organiseerde de voorbije jaren meermaals grote hockeytoernooien. Na het EK in Boom (2013) en Antwerpen (2019) vormt Luik in februari volgend jaar het decor van het WK indoor.

"We hebben daarom, ook met het oog op onze kandidatuur voor 2023, onze staf binnen de federatie verder uitgebreid. We hebben nieuwe medewerkers aangenomen die zich onder meer bezighouden met sponsoring en evenementen."

Als het EK 2023 naar Waver komt, kunnen de Red Lions en Red Panthers in eigen land een poging ondernemen zich te plaatsen voor de Spelen in Parijs. De continentale kampioenen steken immers hun ticket voor de Franse hoofdstad op zak.

Belga