Logo of Team Belgium

Ondanks de afwezigheid van Jos Verlooy, Niels Bruynseels en Pieter Devos heeft de Belgische jumpingploeg vrijdag in Rome de eerste FEI Nations Cup sinds 2019 gewonnen. Na twee jump-offs konden Gregory Wathelet/Nevados S met zes tienden van een seconde het verschil maken met Duitsland.

België en Duitsland deelden na de eerste ronde de leiding met beiden een nul op het scorebord. Olivier Philippaerts opende prima met een foutloze eerste ronde. Yves Vanderhasselt en zijn 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Jeunesse zorgden vervolgens voor het schrapresultaat van 4 strafpunten en Jérôme Guery/Quel Homme de Hus en Gregory Wathelet/Nevados S zorgden voor de twee volgende nulronden.

In ronde twee liep het voor Olivier Philippaerts/H&M Extra fout want zij moesten 12 strafpunten incasseren. Gelukkig kon dit resultaat geschrapt worden nadat Yves Vanderhasselt/Jeunesse en Jérôme Guery/Quel Homme de Hus foutloos bleven en Gregory Wathelet/Nevados S 4 strafpunten opliep.

Duitsland had ondertussen ook vier strafpunten op het conto en dus moest de jump-off uitsluitsel brengen. Nadat de finaleronde tussen Patrick Stühlmeyer/Variko du Temple en Jérôme Guery/Quel Homme de Hus de stand nog steeds op 4-4 hield, finishte Gregory Wathelet met Nevados S 62 honderdsten sneller dan de Duitse Kendra Claricia Brinkop met Kastelle Memo.

Meteen was de zege voor België een feit. De sterke prestaties van Gregory Wathelet/Nevados S en Jérome Guery/Quel Homme de Hus moeten hun kandidatuur voor de Olympische Spelen van Tokio ongetwijfeld nog kracht bij zetten.

Belga