Logo of Team Belgium

De Belgische jumpingploeg heeft zaterdag in het Franse La Baule één van de meest prestigieuze landenprijzen ter wereld gewonnen. Met twee nulronden was Gregory Wathelet en zijn 14-jarige hengst Nevados S de absolute uitblinker van het team maar ook de foutloze slotronde van Jérôme Guéry en zijn 16-jarige hengst Quel Homme de Hus was van doorslaggevende aard.

De twee combinaties die ons land op de Olympische Spelen van Tokio mee brons per ploeg bezorgden, Gregory Wathelet/Nevados S en Jérôme Guéry/Quel Homme de Hus, speelden dus opnieuw een hoofdrol op weg naar de overwinning in de eerste Landenprijs van het jaar waarbij de twee hengsten duidelijk demonstreerden dat zij nog niet aan rust toe zijn.

België had na de eerste ronde met vier strafpunten, ex-aequo met Canada, al een optie genomen op de eindoverwinning. Gregory Wathelet/Nevados S zetten de zegedrang kracht bij met een tweede nulronde van de dag. Vervolgens maakte Niels Bruynseels met de 12-jarige merrie Christel een stringfout aan de waterbak en ook Wilm Vermeir en zijn 14-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) IQ van het Steentje liepen vier strafpunten op toen ze op de eerste steilsprong van de dubbel een balk lieten vallen.

Dat bracht het tussentotaal voor ons land op 8 strafpunten terwijl Canada en Frankrijk er elk 12 totaliseerden. Jerôme Guéry moest dus met Quel Homme de Hus foutloos blijven om er voor te zorgen dat België zou winnen. En dat deed het duo met brio.

Belga