Logo of Team Belgium

De Belgische atleten die op de voorbije Olympische Spelen in Tokio een medaille behaalden, zullen op vrijdag 3 september om 16u gehuldigd worden op het balkon van het stadhuis op de Grote Markt van Brussel. Dat hebben het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en de Stad Brussel donderdag bekendgemaakt.

Op de Spelen in Tokio behaalde België zeven medailles: drie gouden, één zilveren en drie bronzen plakken. Zevenkampster Nafi Thiam, turnster Nina Derwael en de Red Lions zorgden voor de gouden medailles. Wout van Aert pakte zilver in de wegrit en judoka Matthias Casse, marathonloper Bashir Abdi en de jumpingploeg veroverden een bronzen medaille.

Zij zullen volgende week vrijdag ontvangen worden door de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS), Benoit Hellings (Ecolo-Groen), eerste schepen, schepen van Sport en Klimaat van de Stad Brussel, Olav Spahl, delegatieleider van Team Belgium voor Tokyo 2020, Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC, en Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC.Vanaf 14u30 dient iedereen die de Grote Markt wil betreden in het bezit te zijn van een Covid Safe Ticket.

Op 3 september worden de Belgische atleten die hebben deelgenomen aan de Spelen in Tokio 's avonds ook gehuldigd tijdens de 45e editie van de Memorial Van Damme. De zeven Belgische medaillewinnaars en de atleten die een olympisch diploma behaalden, worden aan het begin van de meeting in de bloemetjes gezet. De volledige olympische delegatie - die de meeting zal bijwonen in de tribunes - zal op het einde van de avond een ereronde maken op de piste.

Belga/BOIC