Logo of Team Belgium

De Belgische ploeg heeft zondag brons veroverd op de Mixed Relay bij het EK veldlopen in Dublin. België won nooit eerder een medaille in die gemengde discipline. Het goud was voor Groot-Brittannië, zilver voor Frankrijk

Elise Vanderelst was startloopster. Het idee was om zo meteen helemaal voorin in de koers mee te spelen, maar de Europese indoorkampioene op de 1.500 meter kon de verwachtingen niet inlossen en gaf het lintje pas als vijfde door aan Ruben Verheyden. Die laatste, de Europese beloftekampioen op de 1.500 meter, compenseerde een en ander en gaf het lintje na een dijk van een wedstrijd als vierde door.

En wat dan gezegd van Vanessa Scaunet. Zij gold op papier als de zwakste schakel van de Belgische ploeg, maar ze overtrof zichzelf en stuurde slotloper Stijn Baeten verrassend als tweede het veld in. Baeten bleef ijzig kalm en verspilde geen onnodige krachten alvorens de laatste rechte lijn in te duiken. Zijn sprint is altijd een wapen, en dat bleek ook nu weer. De Britten waren al gaan vliegen en de Fransen waren nipt te sterk, maar hij hield de Ieren af voor brons.

Belga