Logo of Team Belgium

De Belgische taekwondobond mikt volgend jaar op de Olympische Spelen in Tokio resoluut op een medaille.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) organiseerde woensdag in het stadion van voetbalclub RSC Anderlecht een Olympic Coaching Platform. Doel was om verschillende spelers uit de Belgische sportwereld bijeen te brengen en elkaar zo samen naar een hoger niveau te tillen. Laurence Rase, technisch directrice topsport bij de Nederlandstalige vleugel van de taekwondobond, was een van de aanwezigen. Raheleh Asemani en Jaouad Achab grepen in Rio nog net naast een medaille, maar dat moet nu anders.

"We zijn in Tokio maar met één ding tevreden en dat is een medaille", vertelde Rase. "Asemani en Achab hebben zich de voorbije jaren verder kunnen ontwikkelen, en moeten klaar zijn om nu wel te kunnen oogsten. Ook Si Mohamed Ketbi en Mourad Laachraoui dienen met de nodige ambitie naar Japan af te zakken. We mikken hoog, maar hebben de kwaliteiten die dat rechtvaardigen."

Rase is ervan overtuigd dat de verschillende sporttakken elkaar kunnen helpen om hun niveau op te krikken. "De Spelen zijn, in elke sport, het grootste evenement. Er komt daar heel veel bij kijken, en dan kan raad van personen die er ervaring hebben nuttig zijn. Dat geldt in de eerste plaats voor de atleten, maar ook voor trainers en beleidsmakers. Initiatieven als het Olympic Coaching Platform komen Team Belgium alleen maar ten goede."

(Belga)