Logo of Team Belgium

Kim Gevaert is vanaf vandaag de nieuwe voorzitster van de Belgische Vereniging van Olympiërs. Ze volgt hierbij Gaston Roelants op die gedurende 17 jaar de Vereniging leidde.

De Belgische Vereniging voor Olympiërs werd in 2003 door het BOIC boven de doopvont gehouden. Ze organiseert onder meer activiteiten voor alle Belgische atleten die ooit aan de Spelen deelnamen.

Na meer dan 17 jaar voorzitterschap geeft Gaston Roelants vandaag ter gelegenheid van de algemene vergadering van het BOIC de fakkel door aan Kim Gevaert.

Op de Olympische Spelen van Peking in 2008 spurtte Kim Gevaert samen met Olivia Borlée, Elodie Ouédraogo en Hanna Mariën naar een zilveren medaille in de finale van de 4x100m met een Belgisch record (42.54) . Acht jaar later, in 2016 werd dat officieel goud, nadat het Russische estafetteteam werd gediskwalificeerd wegens doping.

Pierre-Olivier Beckers: “Gaston is het toonbeeld van een olympiër. Hij is één van de grootste Belgische atleten ooit. Maar Gaston is ook altijd als mens een voorbeeld geweest. Nog steeds is Gaston een geweldige ambassadeur van de olympische beweging. Als voorzitter van de Belgische Vereniging van Olympiërs zette hij zich sinds 2003 in voor iedereen die onze kleuren heeft verdedigd op de Spelen. Hij is misschien wel de grootste supporter van de Belgische atleten. Altijd bereikbaar, altijd tijd voor een vriendelijk woordje. Ik wil Gaston hierbij bedanken voor zijn jarenlange enthousiaste toewijding voor de olympiërs en voor alles wat hij nog zal ondernemen aan de zijde van Kim.”