Logo of Team Belgium

Het Belgische vrouwen VII rugbyteam, de zogenaamde BelSevens, wordt geïntegreerd in het gezamenlijk Be Gold-programma. Be Gold is gericht op een samenwerking tussen de partners : het BOIC, de Franse gemeenschap via ADEPS, de Vlaamse gemeenschap via Sport Vlaanderen, de Duitstalige gemeenschap en de overheid via de steun van de Nationale Loterij. Het is doel is deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs en op langere termijn die van 2028 in Los Angeles.

Het in 2004 opgezette ABCD-project "jonge sporttalenten", dat later het "Be Gold"-project is geworden, is gericht op het opsporen van jong talent en op de invoering van optimale opleidings-, wedstrijd- en coachingstructuren op een middellang- en langetermijn perspectief, met als doel deelname aan de Olympische Spelen en het bereiken van een Top 8-klassering. 

"De visie, de vaardigheden en de complementariteit van Romain Huet en Emiel Vermote, trainers van de team, zijn niet vreemd aan deze nieuwe belangrijke stap. Zij zijn het immers die dit project, dat gericht is op jonge U-23 spelers met veel potentieel, hebben gedragen en gepresenteerd. Met succes" Zegt Salvatore Zandonà, voorzitter van Belgium Rugby. 

De U23-talenten die binnen de groep een groot potentieel op lange termijn hebben, zijn tussen 17 en 22 jaar oud. Op dit moment zijn dat Ella Amory, Caitlynne Cool, Pauline Gernaey, Manon Nairac, Margaux Pierson en Katie Jane Wickham.

Belga