Logo of Team Belgium

Ben Broeders heeft zijn ticket voor de finale van het polsstokhoogspringen op de Olympische Spelen van Tokio niet kunnen bemachtigen. Hij eindigde als 18e met een lat op 5m65 die hij bij de derde poging had gehaald. "Ik kwam tekort. Het doet pijn dat het allemaal in één dag voorbij was. Toch blijft het een geweldige ervaring om België te hebben mogen vertegenwoordigen."

"In de kwalificatie gaat het erom efficiënt te zijn en zo weinig mogelijk te springen," zegt Ben Broeders. "Ik was niet sterk genoeg, het was heel snel voorbij. Zo simpel is het. Sport is hard".

Ben Broeders behaalde in de finale van de wereldkampioenschappen 2019 in Doha nog een twaalfde plaats.

In Tokio sprong hij vandaag 5m50 bij zijn tweede poging en 5m65 bij zijn derde poging, voordat hij drie keer faalde op 5m75. "Mijn laatste helft van het seizoen werd verstoord (hij raakte in januari geblesseerd en miste het indoorseizoen). De winter heeft een beetje zijn tol geëist van de zomer.

Fysiek voelde ik me goed, maar ik miste regelmaat", geeft de Belgische recordhouder toe.  "Ik zal terug moeten komen. Ik ga volgend jaar voorbereiden en Eugene (de wereldkampioenschappen van 15 tot 24 juli) en nadenken over Parijs (de Olympische Spelen in 2024)", besluit Ben Broeders.

Belga