Logo of Team Belgium

Ben Broeders eindigde vrijdagavond mooi vierde bij het polsstokspringen tijdens de Memorial Van Damme. Hij ging over 5m75, zes centimeter minder dan zijn Belgisch record.

"Het was een mooie avond", vertelde Broeders. "Ik heb de laatste jaren aan alle edities deelgenomen, maar dit was veruit een van de betere avonden wanneer we het over de sfeer hebben. Het publiek heb ik jaren niet zo enthousiast geweten. Ik heb enorm genoten en ben zeker tevreden over mijn prestatie. De piste was zoals altijd weer beton, behalve de laatste vijf meter waar ze een nieuwe strook hadden aangelegd. Ik ga het zeker niet daarop steken dat die 5m85 er niet is uitgekomen, maar ik voelde wel dat mijn kuit daarop reageerde. Ik voelde een kramp waardoor ik geen volwaardige poging meer op 5m85 kon neerzetten, al zat de algemene vermoeidheid er ook voor iets tussen."

De Leuvenaar gelooft dat hij dit seizoen zijn nationaal record nog kan bijstellen naar 5m85. "Die hoogte zit er echt wel in, zeker nu ik mijn regelmaat heb teruggevonden. Ik heb nog vier wedstrijden om het waar te maken. Ik voel me nog goed dus hopelijk kan ik goed eindigen en met een goed gevoel mijn rustperiode ingaan."

Belga