Logo of Team Belgium

Ben Broeders won zaterdag in Parijs het polsstokspringen op de Diamond League atletiekmeeting in Parijs met 5m80. Een ferme opsteker vier weken voor het WK in Eugene. "Er is geen reden meer om aan te nemen dat ik daar niet voor de prijzen meedoe", klonk het na afloop.

"De hitte was intens en afmattend. Maar er was genoeg pauze tussen de sprongen, waardoor ik goed kon recupereren", begon Ben Broeders het relaas van zijn avond in Parijs. "Op 5m80 ging ik er nog heel soepel over, daarna was het vat af. Het was nog even in spanning afwachten omdat Renaud Lavillenie op het einde nog een beurt had, maar eind goed al goed."

De Leuvenaar is pas de vierde Belg die een Diamond League-meeting wint na Philip Milanov, Nafi Thiam en Kevin Borlée. "Parijs stond eigenlijk niet op mijn planning en ik vond het geen makkelijke beslissing om toch te komen, maar ik voelde dat het misschien dé kans van mijn carrière was om een keer een Diamond League te winnen", zei Ben Broeders, die geen concurrentie hoefde te vrezen van de afwezige wereldrecordhouder Mondo Duplantis.

De overwinning in Parijs is een boost met het oog op Eugene. "Zoiets geeft vertrouwen voor het WK, waar ik graag 5m90 zou springen. Deze wedstrijd is weer een bevestiging dat ik goed aan het werken ben. Nu mag ik niet meer te veel veranderen. Er is geen reden om aan te nemen dat ik in Eugene niet voor de prijzen ga meedoen", besloot hij.

Belga