Logo of Team Belgium

De reacties op het uistel van de Olympische Spelen blijven binnenstromen en zijn uiteenlopend. Ben Broeders, Belgisch recordhouder in het polsstokspringen, is net als hordeloopster Hanne Claes aangedaan van de beslissing. Afstandsloper Isaac Kimeli laat het niet aan zijn hart komen. De drie behoren tot het select clubje van zes Belgische atleten die al geplaatst waren voor het olympisch atletiektoernooi.

"Het zijn trieste dagen, maar het is wat het is", zegt Ben Broeders. "Ik zal er toch verder mee moeten leven. Ik blijf ook gewoon doortrainen. Er is altijd werk aan de winkel."

Hanne Claes is eveneens ongelukkig. "Om eerlijk te zijn ben ik verdrietig over het uitstel van de Spelen", schrijft ze op Instagram. "Wij atleten geven ons leven voor de sport. Maar wat nu aan het gebeuren is in de wereld, is zo veel groter dan sport, de volksgezondheid en het redden van levens gaan voor. Al wat we nu kunnen doen is het opvolgen van de richtlijnen en geduldig zijn. Er is veel onzekerheid, maar één ding weet ik zeker: mijn 'road to Tokyo' gaat verder, met dezelfde motivatie en hetzelfde doel. Als het moment eindelijk komt, zal ik er meer dan klaar voor zijn."

Isaac Kimeli liet zich niet verrassen door het uitstel. "De Olympische Spelen uitstellen was een verstandige keuze", zegt hij. "De gezondheid van de mensen gaat voor. Sportief mag het voor mij geen probleem zijn, in 2021 ben ik nog sterker. Het wordt wel iets moeilijker om de komende maanden de motivatie te vinden. Trainen zonder doel is niet makkelijk."

Belga