Logo of Team Belgium

Ben Broeders heeft woensdagavond op de World Indoor Tour atletiekmeeting in het Franse Liévin zijn eigen Belgisch record polsstokspringen in zaal aangescherpt. De Leuvenaar wipte over 5m80, precies de rechtstreekse limiethoogte voor de Spelen in Tokio.

Al het hele seizoen is Broeders uitstekend op dreef, enkele weken geleden bracht hij het Belgisch record in zaal op 5m75. Hij bleef echter jagen, want om rechtstreeks naar de Spelen te mogen zonder nog naar de World Rankings te moeten kijken, is 5m80 nodig. Die hoogte klaarde hij woensdag in Liévin bij de eerste poging. Het nieuwe nationale indoorrecord van Broeders is ook vier centimeter hoger dan zijn eigen Belgisch outdoorrecord. Nog nooit sprong met andere woorden een landgenoot zo hoog als Broeders woensdag in Frankrijk.

Selecteerbaar, nog geen selecties
Officiële selecties voor de Olympische Spelen in Tokio zijn er nog niet. Die komen er pas na een beslissing van de raad van bestuur van het BOIC, op voorstel van de selectiecommissie. Momenteel spreken we dus van ‘selecteerbare’ atleten wanneer een atleet of een team heeft voldaan aan de olympische selectiecriteria (en in sommige gevallen bijkomende bijzondere criteria).
Soms wordt een olympisch ticket toegekend aan een land, en niet aan een atleet. In dat geval bepalen interne criteria per sport wie van de selecteerbare atleten mag deelnemen aan de Olympische Spelen.

Meer informatie over de selectiecriteria