Logo of Team Belgium

Ben Broeders verbeterde donderdag tijdens de Diamond League in Rome het Belgisch record polsstokspringen. Hij wipte in de Italiaanse hoofdstad over 5m80 en was na afloop een meer dan gelukkig man.

"Het was een beetje een turbulente zomer, met wisselende omstandigheden of m'n kuiten die niet mee wilden, maar vandaag was het gewoon goed", blikte Broeders terug. "De omstandigheden waren goed: de zon ging onder en de wind ging liggen. Eigenlijk was het vooral een heel toffe avond en ik heb er gewoon van genoten. Het is een inspiratie om erbij te zijn als Mondo springt", aldus de Leuvenaar over de recordsprong van Armand Duplantis, die over 6m15 sprong. "Ik blijf nog enkele dagen in Rome om met 'Mondo' van de stad te genieten." 

"Missie geslaagd"

Broeders ziet op termijn nog ruimte voor progressie. "Het kan zeker nog beter, maar voor dit seizoen is het stilaan op bij mij. Mijn sprong op 5m80 vandaag was de lelijkste van de avond, maar gelukkig bleef de lat liggen. Er gaat druk van de ketel nu dit record binnen is, maar ik wil het volgende week in Doha ook nog goed doen. Ik heb dit seizoen mijn hamstring gescheurd, en toch spring ik dit record, dus ik kan onmogelijk klagen over dit jaar. Missie geslaagd."

(Belga)