Logo of Team Belgium

Anne Zagré heeft in de reeksen van het BK atletiek in Brussel de snelste tijd neergezet op de 100 meter horden. Ze liep 13.25, één honderdste sneller dan Eline Berings, die haar seizoensbeste aanscherpte. Op de 400 meter was Camille Laus de snelste in een seizoensbeste van 52.94, voor Hanne Maudens die met 53.06 een persoonlijk record liep.

Noch Zagré, noch Berings is al geplaatst voor Tokio. De limiet bedraagt 12.84, op de olympische ranking is top 40 nodig. Zagré staat momenteel 30e en lijkt nog moeilijk naast een olympische selectie te kunnen grijpen, al is ze daar zelf minder gerust in. "Eerlijk gezegd heb ik er niet superveel vertrouwen in", aldus Zagré. "Ik zou in de finale graag de limiet lopen, zodat ik niet meer naar die ranking moet kijken. Het zijn overal nationale kampioenschappen dit weekend, dus ik kan er altijd nog uit vallen."

Berings is 44e op de ranking en zal in de finale van zondag uit haar pijp moeten komen. Op de 400 meter bij de vrouwen staan de olympische tickets voor de Belgian Cheetahs op het spel. Laus onderstreepte zaterdag in de reeksen al dat ze in de ploeg thuishoort. "Eindelijk duik ik nog eens onder die 53 seconden", klonk het na afloop. Op een individuele olympische selectie hoopt Laus niet meer. Ze is 65e op de ranking, terwijl alleen de top 48 naar Tokio mag. "Door de opeenstapeling van slechte wedstrijden heb ik te veel aan vertrouwen ingeboet om nog op de individuele 400 meter te mikken. Maar ik heb nog altijd grote ambities in de aflossing."

Belga