Logo of Team Belgium

Bloemendaal heeft zaterdag met hockey-international Arthur van Doren de Nederlandse clubtitel met succes verdedigd. In de tweede wedstrijd tegen Kampong zegevierde Bloemendaal op eigen veld met 3-1 na shoot-outs. Donderdag was de titelverdediger eveneens na shoot-outs te sterk geweest.

Na de reguliere speeltijd was het 2-2. Twee keer kwam Kampong op voorsprong, twee keer maakte Thierry Brinkman gelijk. In het laatste kwart werd Floris de Ridder van Kampong met rood van het veld gestuurd, nadat hij Brinkman met zijn stick in de buik had gestoken. Kampong leidde op dat moment met 2-1.

Het is voor Bloemendaal de 21e landstitel. Voor Van Doren was het het tweede kampioenschap met de Nederlanders. Daarvoor was hij met Dragons vier keer achtereen kampioen van België. Sinds september 2018 speelt hij voor Bloemendaal in wat wordt beschouwd als de Premier League van het hockey. In april behaalde Bloemendaal in Amstelveen de Euro Hockey League. Volgende maand verdedigen de Red Lions in hetzelfde Wagener Stadion hun Europese titel en weer een maand later gaan de Belgische internationals in Tokio op jacht naar olympisch goud.

(Belga)