Logo of Team Belgium

 Het BOIC heeft beslist over de selectiecriteria voor de volgende zomereditie van de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Het zal  de internationale selectiecriteria als referentie voor deelname toepassen. Het algemene selectiereglement is inmiddels vastgesteld en gepubliceerd. 

Olav Spahl: “Op basis daarvan krijgen de nationale sportfederaties de kans om strengere en bijzondere criteria op te stellen voor hun respectievelijke sporten. We vragen hen om ook de interne sport-specifieke criteria op te stellen in overleg met de drie gemeenschappen.” 

“Nieuw is de alinea over de communicatie naar de atleet over de bestaande criteria en wie daarvoor de verantwoordelijkheid draagt. En over de verantwoordelijkheid van de atleet zelf om hierover op de hoogte te blijven.“ 

“Verder is er ook een nieuwe alinea met betrekking tot de WADA-code. Die gaat over de verplichting om preventieve- en educatieve cursussen te volgen voor deelname aan de Olympische Spelen en het ter beschikking staan van dopingcontroles buiten competitie voor alle atleten die niet deel uitmaken van een internationale testingpool.” 

 “Bij het BOIC vinden we het belangrijk dat de Team Belgium atleten zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn, zodat ze zich in alle sereniteit kunnen voorbereiden. De sport-specifieke criteria volgen dus binnenkort.”