Logo of Team Belgium

In het kader van de Olympische Spelen van Parijs kondigde het BOIC op 28 maart zijn samenwerking met de Frans-Belgische Kamer van Koophandel en Industrie (CCI) aan. Het project is bedoeld om Franse bedrijven die in België actief zijn mee te nemen in het verhaal van Team Belgium.

Daarnaast werd er van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de lanceringscampagne voor Parijs 2024 voor te stellen aan de partners en leden van beide organisaties. Ook hockeyspeler en gouden medaillewinnaar Cédric Charlier, was aanwezig.

Voor het BOIC namen ondermeer voorzitter Jean-Michel Saive en CEO Cédric Van Branteghem het woord. Voormalig BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers maakte de aanwezigen enthousiast door het innovatie luik achter Parijs 2024 uit te leggen. Als voorzitter van de coördinatiecommissie benadrukte hij de wens van het organisatiecomité om de Spelen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.

Als kers op de taart maakte Partnerships Manager Christine De Vos de locatie van het Belgium House, de ontmoetingsplaats voor supporters van Team Belgium tijdens de Olympische Spelen, bekend. Na Inner en Middle Temple in Londen (2012), kiest het BOIC ditmaal voor les Salons Hoche. Dat is een mytische plaats in de buurt van de Arc de Triomphe.