Logo of Team Belgium

Op 12 oktober ondertekenden Philippe Vander Putten, CEO van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en Tsunekazu Takeda, voorzitter van het Japans Olympisch Comité In Tokio in aanwezigheid van koning Filip en Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse regering, een “memorandum of understanding” met het oog op de Olympische spelen van Tokio in 2020.
Philippe Vander Putten maakt deel uit van de delegatie die het Belgisch koningspaar vergezelt op zijn staatsbezoek aan Japan van 9 tot 15 oktober.

Centraal in het Memorandum of Understanding staat de atleet. De samenwerkingsovereenkomst die de ontwikkeling en de ontplooiing van de atleet en zijn coach beoogt, gaat onder meer over de uitwisseling tussen beide olympische comités van training-, medische-, wetenschappelijke-, doping- en marketing expertise.

Philippe Vander Putten: “Ik ben er van overtuigd dat dit akkoord zal leiden tot een optimale samenwerking tussen het BOIC en het Japans Olympisch Comité met als doel de atleten in optimale omstandigheden naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020 te sturen om er maximaal te presteren met respect voor de olympische waarden.”