Logo of Team Belgium

Het is voor de atleten die zich op Tokyo 2020 voorbereiden belangrijk om te weten dat zij in Japan zullen kunnen bijkomen van de jetlag en acclimatiseren en trainen voor zij hun competitie aanvatten. Eddy De Smedt, Elite Sport Director en Gert Van Looy, Games Manager, vlogen naar Japan op zoek naar een geschikte stageplaats.

Gert Van Looy was eerder al in Japan en bezocht toen verschillende infrastructuren.

“Tijdens dit tweede bezoek hebben we sportinfrastructuren en hotels bezocht in verschillende prefecturen dicht bij Tokyo. Ibaraki en Tokyo Metropolitan werden voor de tweede keer, de Saitama prefectuur werd voor het eerst aangedaan. Opvallend was dat heel veel van de infrastructuren van zeer goede kwaliteit zijn en de ontvangst telkens zeer hartelijk. We werden begeleid en geadviseerd door het NOC Japan.”, vertelt Gert Van Looy.

Eddy De Smedt : “Het BOIC ondertekende vorig jaar een “Memorandum of Understanding” met het Japans Olympisch Comité met het oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Centraal in dit memorandum staat de atleet. De samenwerkingsovereenkomst die de ontwikkeling en de ontplooiing van de atleet en zijn coach beoogt, gaat onder meer over de uitwisseling tussen beide olympische comités van medische-, wetenschappelijke-, doping- en marketing expertise. We gaan nog verder samenwerken met het NOC in het vinden van de geschikte training plaats voor Team Belgium.”