Logo of Team Belgium

Op 1 juni stelde de stad Oostende en het BOIC in het Kursaal Oostende het Rio House voor. Een event van het BOIC in het kader van de Olympische Spelen in Rio. “Een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen samenkomen om Team Belgium in Rio de Janeiro een hart onder de riem te steken.”, zegt Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC.

Deze zomer wordt Oostende ook een beetje Rio de Janeiro … Aan het klein strand plant het BOIC daar tijdens de OS van 5 tot 21 augustus zijn Rio House neer. Meer dan 2.000m² van het strand wordt ingepalmd door het Rio House en omgetoverd tot een heus Olympisch Dorp in Braziliaanse sfeer.

‘De Olympische Zomerspelen vinden in 2016 voor het eerst plaats in Zuid-Amerika. Het BOIC zocht een locatie aan de Belgische kust om de Olympische ervaring en het unieke van de Braziliaanse stranden ook in België tastbaar te maken. En waar kunnen ze beter neerstrijken dan in de Stad aan Zee?’, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte.

“De keuze voor Oostende was logisch, het strand en de zee, we wilden een Rio-gevoel creëren voor ons Rio House. Het is bovendien makkelijk om de kuststad te bereiken en in de zomer zijn er altijd veel mensen. Oostende verwacht zo’n 1,7 miljoen bezoekers tijdens de maand augustus.” , vult Philippe Vander Putten aan.

Wat staat er op het programma?

De Olympische Spelen meemaken vanuit je luie zetel thuis of live vanuit een ligstoel op het strand van Oostende op een groot scherm van 21m² ? Ook nog Olympische medaillewinnaars tegen het lijf lopen, sportinitiaties volgen, de samba leren dansen op een Zuid-Amerikaanse beat … onze keuze is snel gemaakt …

Een TV scherm van 6m op 3,5m

Een groot scherm van 21m² met iedere ochtend een selectie van de olympische competities in Rio van de dag en de nacht voordien. In de namiddag vergast het BOIC u op rechtstreekse uitzendingen!

15 verschillende sporten

Sportliefhebbers zullen iedere dag hun favoriete sport kunnen uitoefenen. Om in een olympische sfeer te blijven volgt het sportprogramma zo veel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium atleten in Rio.

Olympische helden op bezoek

Kom je Olympische helden live ontmoeten in het Rio House. Iedere dag wordt een andere sport in the spotlights geplaatst en een olympiër of een elite atlete of atleet uitgenodigd.

Kid’s village

Een Kid’s village voorbehouden voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud waar uw kroost iedere dag naar hartenlust atletiek, basketbal, gymnastiek, hockey en golf initiaties kan volgen.

Live Radio 2 studio

Radio 2 komt ook naar het Rio House om Team Belgium aan te moedigen en brengt dagelijks in de namiddag zijn “De Zomercollectie” & “Spits met David”.

Het beloven prettige Olympische Spelen te worden op het strand van Oostende deze zomer met nog meer activiteiten als een zandkastelen wedstrijd, frisbee games en muziek- danslessen.

Laat de samba, de capoueira en de beats van Terra Brasil maar komen.