Logo of Team Belgium

De Commissie Officials van het BOIC organiseert op vrijdagavond 13 oktober vanaf 18u30 het ‘Forum for young officials with international ambitions’. Dit Forum wil jonge officials (minimumleeftijd: +18 jaar) met internationale ambities steunen, inspireren en motiveren.

Want zonder officials, geen sport. Zo wil de Commissie tegemoet komen aan de hedendaagse uitdagingen voor sportfederaties en officials: hoe kan je als federatie officials vinden? Hoe motiveer je officials om een internationale carrière na te streven? En welke uitdagingen ervaren officials op het terrein? 

Die vragen leggen we ook voor aan de twee centrale gastsprekers van de avond.

Professor Paul Wylleman van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) is performance psycholoog voor Team Belgium. Hij zal vooral het mentale aspect en de verschillende facetten voor officials belichten.

Scheidsrechter Laurine Delforge is zelf lid van de Commissie Officials van het BOIC. Als internationaal scheidsrechter in het hockey floot zij op jonge leeftijd al tal van topwedstrijden, inclusief een Olympische finale. Zij wil dan ook graag haar ervaring delen met jonge officials met ambitie. 

Interesse?
Het Forum zal in het Engels georganiseerd worden op het BOIC. Scheidsrechters die interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich inschrijven via hun federatie. Inschrijven is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!   

 

Programma

18u30    Ontvangst 

19u00    Welkomwoord – Gwenda Stevens, voorzitster van de Commissie Officials van het BOIC 

19u10    Kennismakingsronde 

19u20    Keynote 1 – Thema: het mentale aspect – Voorstel: Paul Wylleman, VUB en Performance psycholoog Team Belgium 

20u10    Keynote 2 – Thema: inspiratie voor jonge officials vanuit het veld/ervaring – Voorstel: Laurine Delforge, internationaal scheidsrechter hockey 

21u00    Conclusies & network drink