Logo of Team Belgium

Om het nieuwe jaar op gepaste wijze in te zetten organiseerden Jean-Michel Saive en Cédric Van Branteghem, als voorzitter en CEO het BOIC, op 18 januari een tweede online Town Hall meeting voor de ledenfederaties. Het geschikte moment om de nationale federaties een succesvol sportjaar toe te wensen en voor een nieuw dialoogmoment.  

Op het programma stonden onder andere een terugblik op 2022 en een vooruitblik op 2023 met onder andere de EYOF in Friuli Venezia Guilia, dat zaterdag van start gaat, en de Europese Spelen in Krakow en de Malopolska-regio in juni. De voorbereidingen op de Spelen van Parijs 2024 zijn een vast agendapunt, met ditmaal een update over ticketing en het Team Belgium Basecamp. Ten slotte werd ook de nieuwe internationale strategie van het BOIC toegelicht, met enkele interessante actiepunten ter ondersteuning van de federaties. 

Jean-Michel Saive: “Het is als BOIC belangrijk om dicht bij de federaties en de atleten te staan. Transparantie en directe communicatie leveren een grote bijdrage aan een sterke samenwerking en wederzijds vertrouwen tussen de verschillende federaties en het BOIC.”  

Cédric Van Branteghem: “We kregen heel wat positieve feedback na de eerste editie. Het idee om de federaties regelmatiger te informeren over het reilen en zeilen binnen het BOIC wordt duidelijk gemaakt. Met de verschillende multidisciplinaire competities en stages, boven op de vele initiatieven die binnen het BOIC genomen worden, hebben we telkens weer een mooi gevulde agenda, boordevol met info waarmee federaties aan de slag kunnen.”  

Save the date! 
De volgende Town Hall meeting voor federaties vindt plaats op 30 maart.