Logo of Team Belgium

Van 19 januari tot 01 februari is de Zuid-Koreaanse Gangwon provincie gastheer voor de Jeugd Olympische Spelen (JOS). Het BOIC selecteerde voor deze vierde wintereditie twee jonge talenten uit twee sporten. Dat zijn Lowie Dekens in shorttrack en Christos Bouas in alpineskiën. De jonge atleten worden aangevoerd door delegatieleider, Gert Van Looy, Games Manager bij het BOIC.

De JOS is een multidisciplinaire sportcompetitie waarbij jonge atleten hun niveau kunnen meten binnen hun rechtstreekse leeftijdscategorie. Voor sommigen is dit hun eerste ervaring met een internationale competitie en de gelegenheid om zichzelf te evalueren.

Gert Van Looy: “Team Belgium vertrekt met een kleine delegatie van 2 talentvolle atleten naar de JOS 2024. De ski- en shorttrackfederaties zullen samen met Team Belgium alles in het werk stellen om deze jonge beloftevolle sporters te laten schitteren op deze Jeugd Olympische Spelen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een onvergetelijke ervaring wordt, die de atleten extra zal motiveren hun ultieme doelstelling te behalen: een Top 8  op de Olympische Spelen."

Gangwon 2024

In 2024 zal de vierde editie van de Jeugd Olympische Winterspelen in de provincie van Gangwon (Zuid-Korea) plaatsvinden, in de steden van PyeongChang en Gangneung, die de gaststeden waren van de Olympische Winterspelen in 2018. De infrastructuur van PyeongChang 2018 zal volop worden ingezet om een nieuwe generatie topatleten te laten proeven van de olympische sfeer.