Logo of Team Belgium

Het BOIC keurde een eerste selectielijst goed met het oog op de Wereldspelen in Wroclaw van deze zomer. De selectielijst telt vandaag 60 atleten uit 11 sporten: sportclimbing (1 atleet), gymnastiek (5 atleten), handboogschieten (2 atleten), ju-jitsu (8 atleten), korfbal (15 atleten), orientatielopen (1 atleet), pétanque (2 atleten), reddend zwemmen (10 atleten), roller skating (4 atleten), tug of war (10 atleten) en waterski (2 atleten).

De tiende editie van de Wereldspelen wordt van 20 tot en met 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw gehouden. 31 Sporten (waarvan 4 ‘invitational’ sporten) staan er op het programma. Zo’n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen doen naar verwachting mee aan deze zesde editie in Europa. Rudy Lahor die ook chef de mission was van Team Belgium voor de vorige editie van Cali in 2013, is ook chef de mission voor Wroclaw 2017.

Hij laat zich vergezellen door collega’s Marc Goossens, Team Leader en Luc Rampaer, Communication Manager.

“Ik hoop op een delegatie voor Wroclaw met hetzelfde potentieel van de vorige editie. De atleten worden geselecteerd in nauw overleg met de betrokken federaties en op voorstel van deze federaties. De atleten dienen het potentieel te hebben om een podiumplaats te behalen. “, vertelt de chef de mission.