Logo of Team Belgium

Het BOIC organiseerde van 31 oktober tot 6 november zijn traditioneel geworden multidisciplinaire herfststage voor jonge topsporttalenten in Vittel in Frankrijk. Gert Van Looy, Games Manager : ”Doel van de stage is te trainen in een multidisciplinaire context, waarbij er ook aandacht besteed wordt aan het ontwikkelen van teamgeest en een topsportattitude bij de jonge atleten.

Deze multidisciplinaire stage kadert binnen de belangrijkste opdracht van het BOIC: het voorbereiden op deelname aan de Olympische Spelen.

Binnen een internationale context vormt deze stage een voorbereiding op en opvolging van deelname aan o.a. het Europees Jeugd Olympisch Festival en de Jeugd Olympische Spelen. De meeste deelnemers aan de editie 2015 komen in aanmerking voor deelname aan het Europees Jeugd Olympisch Festival van Gyor in 2017 en de Jeugd Olympische Spelen van Buenos Aires in 2018.

De Belgische delegatie telt dit jaar zo’n 82 jonge topatleten tussen 12 en 18 jaar uit 5 olympische sporten: atletiek, basketbal, boogschieten, gymnastiek en zwemmen.

Deelnemende atleten worden voorgedragen door hun sportfederatie.

Phillipe Préat, High Performance Manager van het BOIC : “De professionele infrastructuur van het sportcentrum in Vittel, de professionele medische en sporttechnische omkadering en natuurlijk de vele contacten tussen de atleten onderling en met de begeleiding, geven deze stages een enorme meerwaarde. “

Meer dan ooit is het BOIC overtuigd van de nood aan een goede gestructureerde topsportpolitiek voor jonge beloften.

“Daarom zullen wij steeds alles in het werk stellen, en dit samen met de Gemeenschappen, de sportbonden en de liga’s, om de projecten te steunen die sport en jongeren stimuleren. De jeugd is onze toekomst, zij zijn onze beste ambassadeurs om de sportbeoefening te dynamiseren en de Olympische gedachte te verspreiden. Vandaag zijn zij de motor van een dynamiek die de topsport zo hard nodig heeft.”, vult Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC aan.

Kevin Borlée, Jonathan Borlée, Arnaud Ghislain, Elodie Ouedraogo, Tia Hellebaut, Kim Gevaert (atletiek), Kevin De Bont (kano), Koen Van Damme en Gaëlle Mys (gymnastiek), Ilse Heylen en Ann Simons (judo), Peter Croes (triatlon) en Liesbeth Mouha (beachvolleybal) zijn slechts enkele namen van Olympische atleten die aan vorige edities van de jongerenstages hebben deelgenomen.

Dankzij de inspanningen van de sportinstanties van ons land en de Nationale Loterij worden o.m. met het project Be Gold onze jonge talenten structureel gesteund.

Het BOIC nodigde ook dit jaar vertegenwoordigers van Bloso en Adeps uit.


Volg Team Belgium op zijn weg naar Rio 2016, schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.