Logo of Team Belgium

In samenwerking met het Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) organiseerde het BOIC op donderdag 24 maart een eerste workshop in het kader van het Erasmus+ project EQUIP. Dit project, dat in 2021 van start ging, is bedoeld om bestaande goede praktijken rond genderthema’s en seksuele diversiteit uit te wisselen en toe te passen in de sportsector.

De workshop stond in het thema van gendergelijkwaardigheid, seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -diversiteit en werd gegeven door experten van gespecialiseerde organisaties en sportfederaties. Voor het BOIC nam Dominique Gavage, als voorzitster van de Commissie ‘Gender Equity’, het woord.

Ook Voetbal Vlaanderen, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de Vlaamse Atletiekliga, de LBFA (Ligue Belge Francophone d’Athlétisme), Cycling Vlaanderen, de Koninklijke Belgische Wielerbond, de Vlaamse Hockey Liga, de Franstalige Hockeyliga, Judo Vlaanderen, Taekwondo Vlaanderen en Sporta namen deel aan de workshop. Zij hadden zich kandidaat gesteld om actief mee te werken aan dit project.

Door het organiseren van deze workshops wil het BOIC, samen met ICES, federaties aanmoedigen om proactief aan de slag te gaan rond gender en diversiteit.