Logo of Team Belgium

Op 2 en 3 organiseerde de Europese Commissie haar jaarlijks EU Sport Forum in het Zweedse Stockholm. Dit Forum is de belangrijkste bijeenkomst waar de Europese sportwereld en de EU-instellingen elkaar ontmoeten. 400 deelnemers tekenden present, waaronder heel wat Olympische Comités en sport federaties. 

Op de agenda stonden thema’s zoals integriteit, duurzaamheid van sportevenementen en inclusie. BOIC-CEO Cédric Van Branteghem kreeg een actieve rol in het Forum. Zo opende hij de tweede dag als spreker over zijn ervaringen binnen topsport en de transitie naar een leidinggevende positie in sport. Vervolgens modereerde hij een panel rond ‘atletenrechten en goed sportbestuur’ met Emma Terho, voorzitster van de Atletencommissie van het IOC, Paulina Tomczyk, Secretaris-Generaal van EU Athletes, Giovanni Di Cola, Adviseur voor de ILO, en Irena Guidikova van de Raad van Europa, als sprekers 

Cédric Van Branteghem: “Het was een eer om de rechten van atleten te kunnen bespreken binnen dit belangrijk kader en met zo’n sterke sprekers. Ook al bekijken verschillende organisaties dit onderwerp vanuit hun eigen perspectief, toch hebben we allemaal hetzelfde doel: de atleten centraal stellen en hen zo optimaal mogelijk ondersteunen. Als BOIC is het belangrijk om ook op dit Europese niveau actief te zijn. Met het Belgisch voorzitterschap van de EU in het voorjaar van 2024 krijgt België trouwens een uitstekende gelegenheid om zelf de agenda binnen het Europese sportbeleid mee te sturen.”