Logo of Team Belgium

Op 21 februari mochten Jean-Michel Saive en Cédric Van Branteghem, Spyros Capralos verwelkomen op het BOIC: een gelegenheid om ook kennis te maken met de raad van bestuur van het BOIC, en met het management van het BOIC en van het BPC, het Belgian Paralympic Committee.  

Spyros Capralos, olympiër in waterpolo voor Griekenland (1980 en 1984), is voorzitter van het Grieks Olympisch Comité sinds 2009. Sinds 2021 is hij de voorzitter van het EOC, de Europese Olympische Comités.  

De EOC-voorzitter is in Brussel voor de Kick-off meeting van het Europese project OCEAN van het EOC EU Office dat van start gaat op 22 februari. Het BOIC is één van de projectpartners van het OCEAN-project. 

Erasmus+ OCEAN-project 
Het "Olympic Committees of Europe Approaching Carbon Neutrality" (OCEAN) project wil de Nationale Olympische Comités (NOC's) informeren over het meten en verminderen van hun CO2-emissie. Het wil de aandacht vestigen op het belang van goed bestuur rond en over klimaatactie. 

Het OCEAN-project heeft een looptijd van tweeënhalf jaar, van januari 2023 tot juli 2025, onder leiding van het EU-bureau van het EOC (EOC EU Office). OCEAN is een samenwerkingspartnerschap tussen 18 Europese NOC's, het Internationaal Olympisch Comité (IOC), de Vereniging van Nationale Olympische Comités (ANOC) en gerenommeerde deskundigen van het Öko-Instituut. 

Het OCEAN-project wordt medegefinancierd door de Europese Commissie via het Erasmus+-programma.